december 19, 2022 Wkb checklist

Wkb-checklist.nl genomineerd voor BouwBeurs Award 2023

Het platform Wkb-checklist.nl is in de categorie ‘Vakmensen zaken’ genomineerd voor de BouwBeurs Award 2023. Met Wkb-checklist.nl willen de deelnemers van het platform aannemers helpen de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) onder de knie te krijgen. Via de website zijn praktische checklists beschikbaar waarmee aannemers zelf kunnen controleren of hun werkzaamheden aan alle eisen voldoen.

Belangrijk, want door de Wkb die in juli 2023 in werking treedt moeten aannemers aantonen dat zij aan de geldende kwaliteitseisen voldoen. Dit betekent in de praktijk het opbouwen van een dossier, documenteren van werkzaamheden en aantonen dat werkzaamheden zijn uitgevoerd volgens de eisen in het Bouwbesluit. Ook moet de kwaliteitsborger tekeningen, werkzaamheden en het functioneren van gebouwen controleren. Wkb-checklist.nl biedt handvatten voor het aantonen van de kwaliteit van werkzaamheden.

Het Juryoordeel

De Wkb brengt voor aannemers uitdagingen met zich mee, die zij met behulp van de Wkb-checklist.nl in belangrijke mate kunnen ondervangen. De website/app bevat checklists van verschillende leveranciers, wat erg prettig is voor gebruikers. De voorkeur van de jury gaat uit naar een overkoepelende Wkb-check met checklists van alle leveranciers. Wkb-checklist.nl neemt het voortouw, laat zien dat de Wkb eraan komt en neemt zijn verantwoordelijkheid. Het werk dat de Wkb voor aannemers oplevert valt overigens erg mee: het gaat in de praktijk vooral om vastleggen en fotograferen. Tools als de Wkb-checklist.nl vereenvoudigen dit proces in belangrijke mate.

Publieksprijs

Ben je het eens met de jury, stem dan op wkbchecklist.nl. Dat kan via deze link: https://www.bouwbeurslive.nl/exposanten/bouwbeurs-awards-2023/