Behalve constructieve eisen gelden er voor vloeren isolatiewaarden waaraan voldaan moet worden. Deze Rc-waarden worden steeds verder aangescherpt. Sinds 1 januari 2021 moeten vloer- en bodemisolatie een minimale warmteweerstand (Rc-waarde) van 3,7 m²K/W hebben. En voor verbouwingen en renovaties is een Rc-waarde van 2.6 m2.K/W de norm.

Waarom we bij de vloeren ook uitdrukkelijk de RC-waarde bij renovatie noemen, is omdat de Wkb ook van toepassing is bij vergunningsplichtige verbouwingen. Denk bijvoorbeeld aan grote interne verbouwingen of een aanbouw. Ook dan moet je als aannemer aantonen dat er is voldaan aan de eisen en gewerkt is volgens de normen. Deze checklisten helpen je om dat aan te tonen.

  • Keldervloer
  • Prefab verdiepingsvloer
  • Luchtdichte afwerking
  • Brandwerende afdichting

Keldervloer

In alle fases van het bouwproces zorgt Plangarant dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van KELDERVLOER onder elkaar gezet.

Prefab verdiepingsvloer

In alle fases van het bouwproces zorgt Plangarant dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van PREFAB VERDIEPINGSVLOER onder elkaar gezet.

Luchtdichte afwerking

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk illbruck, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor LUCHTDICHTE AFWERKING onder elkaar gezet.

Brandwerende afdichting

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk Nullifire, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor BRANDWERENDE AFDICHTINGEN onder elkaar gezet.

Checklisten aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.