De gevel is zoveel meer dan de het aanblik van een gebouw. Achter de façade wordt een huis een thuis; een plek om comfortabel te leven en behaaglijk te wonen.

Kijk je naar de technische aspecten van de gevel dan vraagt vooral de isolatie om aandacht. De Rc-waarden van de muren, maar ook de detaillering. Want de aansluitingen tussen verschillende bouwelementen bepalen de kwaliteit van de gevel. Daarnaast vormt de gevel de verbinding met de omgeving. Ramen zijn de belangrijkste bron van natuurlijk licht in woningen. Bovendien wordt via de gevel lucht uitgewisseld; rookgassen en ventilatielucht worden afgevoerd terwijl frisse lucht via roosters haar weg naar binnen vindt. De aspecten om tijdens de (ver)bouw rekening mee te houden zijn in onderstaande checklisten verwerkt.

  • Buitenspouwblad droogstapelen
  • Buitenspouwblad metselwerk
  • Luchtdichte afwerking
  • Brandwerende afwerking
  • Spouwverankering

Buitenspouwblad droogstapelen

In alle fases van het bouwproces zorgt Wienerberger dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van het BUITENSPOUWBLAD DROOGSTAPELEN onder elkaar gezet.

Buitenspouwblad metselwerk

In alle fases van het bouwproces zorgt Wienerberger dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van het BUITENSPOUWBLAD METSELWERK onder elkaar gezet.

Luchtdichte afwerking

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk illbruck, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor LUCHTDICHTE AFWERKING onder elkaar gezet.

Brandwerende afdichting

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk Nullifire, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor BRANDWERENDE AFDICHTINGEN onder elkaar gezet.

Spouwverankering

In alle fases van het bouwproces zorgt Gebr. Bodegraven ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor SPOUWVERANKERING onder elkaar gezet.

Checklisten aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.