Bij energie wordt vaak als eerste gedacht aan de klimaatinstallaties in huis en de energiebehoefte van huishoudens. De transitie naar duurzame bronnen is een belangrijk thema en sinds 2021 vervat in nieuwe wetgeving. Zo stelt BENG eisen aan de gebouwschil en het beperken van de energiebehoefte (BENG 1). BENG 2 regelt het efficiënt opwekken van energie. Terwijl voor BENG 3 aangegeven moet worden wat het minimale aandeel hernieuwbare energie is.

Waar BENG vooral een rekenmethode is, gaat de Wkb een stap verder. De Wkb ziet erop toe dat toezeggingen waargemaakt worden en bewoners inderdaad een bijna energieneutrale woning krijgen. Bouw- en installatie-elementen moet volgens de voorschriften aangebracht worden. En jij moet aantonen dat er volgens de eisen van het BouwBesluit is gewerkt. Deze checklisten helpen je daarbij.

  • Luchtdichte afwerking
  • Solar in-dak systeem
  • Brandwerende afdichting

Luchtdichte afwerking

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk illbruck, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor LUCHTDICHTE AFWERKING onder elkaar gezet.

Solar in-dak systeem

In alle fases van het bouwproces zorgt Ubbink dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van SOLAR in-dak systeem onder elkaar gezet.

Brandwerende afdichting

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk Nullifire, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor BRANDWERENDE AFDICHTINGEN onder elkaar gezet.

Checklisten aanvragen

  • Hier komt aanvullende info..
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.