januari 15, 2023 Wkb checklist

Een checklist maakt Wkb gemakkelijker

Wkb ingewikkeld? Dat hoeft niet als je gebruik maakt van onze checklists. Daarmee controleer je onze producten en systemen op de meest essentiële aandachtspunten. Als je dat goed opvolgt, voldoe je automatisch aan het Bouwbesluit.

Aandachtspunten

Als fabrikant kennen wij onze producten en systemen natuurlijk als geen ander. En weten we ook wat de meest voorkomende klachten zijn. Bijvoorbeeld doordat er dingen verkeerd gaan bij het installeren. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, zijn we bezig om voor onze belangrijkste producten checklists te maken. Met daarin de meest kritische aandachtspunten voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Je hoeft dus niet zelf het wiel uit te vinden. Het voorwerk hebben wij al voor je gedaan. Slim toch? Door de checklist af te werken, voldoe je eenvoudig aan de Wkb die eraan zit te komen.

Afgedekt

Bij de Wkb draait straks alles om aansprakelijkheid. Als aannemer of installateur moet je vanaf 1 januari 2024 richting de klant aantonen dat je volgens de regels en de wettelijke eisen hebt gewerkt. Maar het belangrijkste van de kant-en-klare checklists is misschien nog wel de tijdswinst die je ermee boekt. Je hoeft niet zelf te bedenken hoe en waarop je een product of systeem gaat controleren. Zoals gezegd, de eerste drie checklists zijn gereed en gratis te downloaden. En er volgen er nog veel meer. Houd daarvoor goed onze website in de gaten!

Downloaden

We hebben inmiddels verspillende checklists gereed, die gemakkelijk en gratis te downloaden zijn vanaf onze website www.wkb-checklist.nl En de komende maanden zullen er nog meer volgen.

Wil je meer weten over de Wkb? Bekijk dan deze whitepapers www.ubbink.com/nl/kennisbank/downloads/whiteapapers/