De essentie van een dak is dat het waterdicht is, maar de afgelopen jaren is het dak steeds multifunctioneler geworden.

Daken moeten goed geïsoleerd zijn om warmteverlies te voorkomen. Het zijn de dragers van energie-opwekkende apparaten. En de wijze waarop doorvoeren gemonteerd worden heeft niet alleen effect op de waterdichtheid maar ook op de luchtdichtheid van een gebouw. Aandachtspunten voor montage en installatie van dakelementen zijn verwerkt in onderstaande checklisten.

 • Hellend dak
 • Dakramen
 • Dakelementen
 • Ventus - geïsoleerde dakdoorvoer
 • Zonnepanelen op pannen
 • Luchtdichte afwerking
 • Solar in-dak systeem
 • Brandwerende afdichting
 • Dakraam
 • DELTA - onderdakfolies
 • Valetis - ventilatie dakdoorvoer
 • ONDERDAKFOLIE - hellend dak
 • Bitumineuze dakbedekking - platte daken
 • Kunststof dakbedekking - platte daken

Hellend dak

In alle fases van het bouwproces zorgt Ubbink dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van het HELLEND DAK onder elkaar gezet.

Dakramen

In alle fases van het bouwproces zorgt Roto dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van DAKRAMEN onder elkaar gezet.

Dakelementen

In alle fases van het bouwproces zorgt Kingspan Unidek dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van DAKELEMENTEN onder elkaar gezet.

Ventus – geïsoleerde dakdoorvoer

In alle fases van het bouwproces zorgt Ubbink dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van VENTUS – geïsoleerde dakdoorvoer onder elkaar gezet.

Zonnepanelen op pannen

In alle fases van het bouwproces zorgt Plangarant dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van ZONNEPANELEN OP PANNEN onder elkaar gezet.

Luchtdichte afwerking

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk illbruck, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor LUCHTDICHTE AFWERKING onder elkaar gezet.

Solar in-dak systeem

In alle fases van het bouwproces zorgt Ubbink dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van SOLAR in-dak systeem onder elkaar gezet.

Brandwerende afdichting

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk Nullifire, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor BRANDWERENDE AFDICHTINGEN onder elkaar gezet.

Dakraam

In alle fases van het bouwproces zorgt Ubbink dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van DAKRAAM onder elkaar gezet.

DELTA – onderdakfolies

In alle fases van het bouwproces zorgt Dörken dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van DELTA – onderdakfolies onder elkaar gezet.

Valetis – ventilatie dakdoorvoer

In alle fases van het bouwproces zorgt Ubbink dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van VALETIS – ventilatie dakdoorvoer onder elkaar gezet.

ONDERDAKFOLIE – hellend dak

In alle fases van het bouwproces zorgt Meuwissen Gerritsen dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van ONDERDAKFOLIE – hellend dak onder elkaar gezet.

BITUMINEUZE DAKBEDEKKING – platte daken

In alle fases van het bouwproces zorgt Soprema dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van BITUMINEUZE DAKBEDEKKING – platte daken onder elkaar gezet.

KUNSTSTOF DAKBEDEKKING – platte daken

In alle fases van het bouwproces zorgt Soprema dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van KUNSTSTOF DAKBEDEKKING – platte daken onder elkaar gezet.

Checklisten aanvragen

 • Hier komt aanvullende info..
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.