De constructie vormt het skelet van de woning en bestaat uit veel onderdelen die allemaal hun eigen eisen kennen. Het dak, de vloer, de fundering en dragende wanden voor ieder specifiek onderdeel gelden normen en verwerkingsrichtlijnen. Deze eisen hebben als doel de stevigheid en veiligheid van de constructie te waarborgen. Daarnaast heeft de constructie – en dan vooral de aansluitingen van diverse bouwelementen – invloed op de energetische prestaties van woningen. Allemaal zaken om rekening mee te houden!

De checklisten helpen je om goed en deugdelijk constructiewerk te realiseren. Stap voor stap doorlopen de checklisten het werkproces. Zijn alle stappen afgevinkt, dan weet de kwaliteitsborger dat je kwaliteit hebt geleverd.

Tip: Voeg de afgevinkte lijst toe aan het bouwdossier!

  • Prefab funderingsbalken
  • Vibropalen
  • Luchtdichte afwerking
  • Brandwerende afdichting
  • Intern timmerwerk

Prefab funderingsbalken

In alle fases van het bouwproces zorgt Plangarant dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van PREFAB FUNDERINGSBALKEN onder elkaar gezet.

Vibropalen

In alle fases van het bouwproces zorgt Plangarant dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten van VIBROPALEN onder elkaar gezet.

Luchtdichte afwerking

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk illbruck, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor LUCHTDICHTE AFWERKING onder elkaar gezet.

Brandwerende afdichting

In alle fases van het bouwproces zorgt CPG, met het productmerk Nullifire, ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor BRANDWERENDE AFDICHTINGEN onder elkaar gezet.

Intern timmerfabriek

In alle fases van het bouwproces zorgt Wijzonol ervoor dat jij gereed bent voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op basis van de checklist van Plangarant hebben wij de controlepunten voor INTERN TIMMERFABRIEK onder elkaar gezet.

Checklisten aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.